ՌԵՆՏԳԵՆՅԱՆ ԻՆՏԵՐՖԵՐԵՆՑԻՈՆ ՊԱՏԿԵՐՆԵՐԻ ՏԵՍԱՆԵԼԻՈՒԹՅԱՆ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆԸ ՔԱՌԱԲՅՈՒՐԵՂ ՊՈԼԻԻՆՏԵՐՖԵՐԱՉԱՓՈՎ - Ա. Հ. Աբոյան; Խզարջյան, Ա. Ա.; Ս. Ջ. Մանուկյան; Ա. Թ. Միրզոյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Փորձնականորեն հետազոտված է քառաբյուրեղ պոլիինտերֆերաչափից ստացված ռենտգենյան ինտերֆերենցիոն պատկերների տեսանելիությունը` կախված ինտերֆերենցող ալիքների ամպլիտուդների (ինտենսիվությունների) տարբերությունից: Ցույց է տրված, որ ինտերֆերենցող ալիքների ամպլիտուդների տարբերության փոքրացման հետ ինտերֆերենցիոն պատկերների տեսանելիությունը մեծանում է: Իրական տեսանելիությունը միշտ իր տեսական արժեքից փոքր է: Հայտնաբերված է, որ փնջերի փակման հետևանքով վերադրվող ալիքների ինտենսիվության փոփոխման դեպքում փոխվում է ոչ միայն ինտերֆերենցիոն պատկերի տեսանելիությունը, այլ նաև մուարի պատկերների ձևը:
Keywords: Technology