ԱՐԵԳԱԿՆԱՅԻՆ ՖՈՏՈԷԼԵԿՏՐԱԿԱՆ ԵՎ ՀԻԴՐՈԿՈՒՏԱԿԻՉ ՀԱՄԱԿՑՎԱԾ ԿԱՅԱՆ - Ռ. Վ. Գզրարյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Դիտարկվել է արեգակնային ֆոտոէլեկտրական և հիդրոկուտակիչ համակցված կայանի մոդել, որը նախատեսված է գյուղական 40 տների էլեկտրամատակարարման համար: Մշակվել են կայանի էլեկտրական սխեմաները, որոշվել են ԱՖԷԿ-ի և սպառիչների հզորությունների փոփոխության գրաֆիկները: Հաշվարկվել են հիդրոագրեգատի, պոմպային ագրեգատի և Ֆոտոէլեկտրական կայանի հզորությունները, որոնք կազմել են համապատասխանաբար 50, 45 և 72 կՎտ:
Keywords: Technology