ՄԵՏԱՂԱԿԱՆ ՏԻՏԱՆԻ ՍՏԱՑՄԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ԵՂԱՆԱԿԻ ԱԶԴԵՑՈՒԹՅՈՒՆԸ ԹԹՎԱՅԻՆ ՄԻՋԱՎԱՅՐԵՐՈՒՄ ՆՐԱ ԿՈՌՈԶԻՈՆ ԵՎ ԷԼԵԿՏՐԱՔԻՄԻԱԿԱՆ ՎԱՐՔԱԳԾԻ ՎՐԱ - Է. Ա. Խաչատրյան; Ռ. Ս. Սարոյան; Ղազարյան, Ա. Հ. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Գործնական հետաքրքրություն ներկայացնող մի շարք անօրգանական և օրգանական թթուներում կատարվել է տարբեր տեխնոլոգիական ծագում ունեցող մետաղական տիտանի երկու փորձանմուշների՝ յոդիդային (Tiյոդ) և հիդրիդային տիտանների (Tiհիդ.) կոռոզիոն և էլեկտրաքիմիական հատկությունների համեմատական ուսումնասիրություն: Ցույց է տրված, որ այդ հատկությունները մեծապես կախված են վերջիններիս ստացման տեխնոլոգիական առանձնահատկություններից: Հաստատված է, որ նշված փորձանմուշների ստացման եղանակը պայմանավորում է նաև դրանց խնամակցությունը ադսորբցիոն ինհիբիտորների նկատմամբ:
Keywords: Technology