Исследование периода нагнетания гидротарана - Э. П. Ащиянц (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Разработана усовершенствованная методика расчета объема воды, нагнетаемой гидротараном в течение одного периода. Մշակված է կատարելագործված վերլուծական մեթոդ` հիդրոբաբանի մեկ ներմղման ժամանակամիջոցում ներմղող ջրի ծավալը որոշելու համար: An advanced technique for calculating water volume forced by hydrotaran during one period of forcing is developed.
Keywords: Technology; Hydraulic engineering; Ocean engineering