On two cyrtospiriferid brachiopod species from the lower famennian of central Armenia - Serobyan, Vahram; Mottequin, Bernard (ՀՀ ԳԱԱ)
In an effort to describe the brachiopod diversity of the lower Famennian Aramazdospirifer orbelianus brachiopod Zone of Central Armenia (coeval to the Palmatolepis crepida conodont Zone), our attention is here focused on the description and illustration of two previously unknown spiriferide species (Cyrtospirifer sp. A and C. sp. B) of the Subfamily Cyrtospiriferinae. Կենտրոնական Հայաստանի ստորին ֆամենի Aramazdospirifer orbelianus բրախիոպոդային բիոզոնայի (որը համապատասխանում է Palmatolepis crepida կոնոդոնտային բիոզոնային) բրախիոպոդների կենսաբազմազանությունը գնահատելու նպատակով, սույն աշխատանքում անդրադարձ է կատարվել նախկինում անհայտ՝ Cyrtospiriferinae ենթաընտանիքին պատկանող երկու սպիրիֆերիդների (Cyrtospirifer sp. A. and C. sp. B) նկարագրությանն ու նկարազարդմանը: В данной работе, для оценки биоразнообразия брахиопод зоны Aramazdospirifer orbelianus нижнего фамена Центральной Армении (которая соответствует конодонтовой зоне Palmatolepis crepida), внимание уделено описанию и иллюстрации двух ранее неизвестных видов спириферид (Cyrtospiriferid sp. A. и C. sp. B) принадлежащих подсемейству Cyrtospiriferinae
Keywords: Paleontology