Распространение плоских волн в упругой полуплоскости, усиленной по своей границе накладкой бесконечной длины - Агаян, К. Л. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
The dynamic contact problem of the propagation of plane elastic waves incident from infinity onto the boundary of an elastic half-plane reinforced by an infinite plate of small thickness is studied. Questions related to the dynamic mutual influence of an elastic half-plane with an stringer attached to its boundary are studied. As a physical model for the stringer, a one-dimensional elastic continuum model is taken. The solution of the problem is constructed by direct application of the Fourier transform. Analytical expressions are obtained that represent the distribution of wave components in all parts of the half-plane. Դիտարկվում է անվերջությունից որոշակի անկյան տակ ընկնող լայնական հարթ ալիքի տարածման դինամիկ կոնտակտային խնդիրը, իր եղրագծով առաձգական անվերջ վերադիրով ուժեղացված, առաձգական կիսահարթության համար: Ուսումնասիրվում են առաձգական կիսա-հարթության և նրա եզրագծով ամրակցված առաձգական վերադիրի դինամիկ փոխազդեցության խնդիրը: Վերադիրի համար, որպես ֆիզիկական մոդել, ընդունվում է միաչափ առաձգական մարմնի վարկածը: Խնդրի փակ լուծումը կառուցվում է Ֆուրյեի ձևափոխության օգնությամբ: Ստացվել են անալիտիկ արտահայտություններ, բաղադրյալ կիսահարթության բոլոր տեղամասերում, ալիքային և կոնտակտային բաղադրիչների համար: Исследуется динамическая контактная задача о распространении плоских упругих волн, падающих из бесконечности на границу упругой полуплоскости, усиленную бесконечной накладкой малой толщины. Изучаются вопросы, связанные с динамическим взаимовлиянием упругой полуплоскости с накладкой, сцепленной с ее границей. В качестве физической модели для накладки принимается модель одномерного упругого континуума. Решение задачи строится прямым применением преобразования Фурье. Получены аналитические выражения, представляющие распределение волновых составляющих во всех участках полуплоскости.
Keywords: Механика