К методу расчета температурных полей в режущей пластине и обрабатываемой детали - А. М. Арзуманян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрены дифференциальные уравнения теплопередачи при исследовании процесса температурных полей режущего инструмента и обрабатываемого материала в случае тонкой прерывистой обработки цветных металлов и сплавов. Դիտարկվել են գունավոր մետաղների և համաձուլվածքների նուրբ ընդհատուն մշակման դեպքում կտրող գործիքի և մշակվող նյութի ջերմաստիճանային դաշտերի հետազոտման գործընթացում ջերմափոխանցման դիֆերենցիալ հավասարումները: Differential equations of heat transfer during the investigation process of temperature fields of cutting instrument and elaborating material at thin intermittent elaboration of nonferrous metals and alloys are discussed.
Keywords: Technology; Mechanical engineering and machinery