Шары в булевом пространстве - Леонтьев, В. К.; Мовсисян, Г. Л.; Маргарян, Ж. Г. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Приводятся некоторые свойства операции сложения множеств (сложения по Минковскому) в булевом пространстве и рассматриваются суммы таких фигур, как шары. Полученные результаты позволяют описать суммы через такие характеристики слагаемых, как радиус шара и расстояние между центрами. Բերված են գումար (գումար ըստ Մինկովսկու) գործողության որոշակի հատկություններ բուլյան տարածության համար, և դիտարկվում է այնպիսի պատկերների գումար, ինչպիսին գնդերն են։ Ստացված արդյունքները հնարավորություն են տալիս նկարագրելու գումարը այնպիսի բնութագրիչներով, ինչպիսին են գնդերի շառավիղները և կենտրոնների միջև հեռավորություն: The operation of addition of sets is used in numerous problems of combinatorics. In the present paper some properties of the addition operation of sets (the Minkowski addition) in Boolean space are presented and the additions of spheres are considered. The obtained results make possible to describe the sums through such characteristics as the sphere radii and the distances between the sphere centres.
Keywords: Математика