Գնաճը Հայաստանում. ինչպե՞ս են փոփոխվում գներն ըստ սպառման ուղղությունների - Բադադյան, Գագիկ (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
Գնաճը յուրաքանչյուր պետության մակրոտնտեսական վիճակը բնութագրող էական ցուցիչ է: Այն նաև բնակչության կենսամակարդակի կարևորագույն բնութագրիչ է, որի մշտական ուսումնասիրությունը, խնդիրների առանձնացումը և լուծման ուղիների որոնումը պարզապես անհրաժեշտություն են: Այս համատեքստում էական է հասկանալ, թե ինչպիսին է գնաճն ըստ սպառման որոշակի ուղղությունների, քանի որ այդ կերպ հնարավոր կլինի գնահատել թե՛ գնաճը պայմանավորող էական գործոնները, թե՛ կենսամակարդակի վրա ազդող բացասական բնութագրիչները: Инфляция является важным индикатором макроэкономической ситуации каждой страны. Это важная характеристика уровня жизни населения, постоянное изучение которой, выявление проблем и поиск решений просто необходимы. В этом контексте также важно понимать, какова инфляция в отдельных направлениях потребления, поскольку таким образом можно оценить, каковы значимые факторы, определяющие инфляцию, и негативные характеристики, влияющие на уровень жизни. С этой целью в статье исследуется инфляция по направлениям потребления. Inflation is an important indicator of the macroeconomic situation of each country. It is an essential characteristic of the living standards of the population, and its constant study, the identification of problems as well as the search for solutions are simply a necessity. In this context, it is also vital to understand what inflation is like in certain directions of consumption, because in this way it is possible to assess what are significant factors that determine inflation and negative characteristics that affect living standards. For this purpose, the paper addresses the issue of the inflation in consumption directions.
Keywords: Ֆինանսական համակարգ