Checklist of the flora of Mountain Karabakh (vascular plants) - Balaya, K. V. (Армянское ботаническое общество)
The Checklist contains data on life forms, area types, altitudinal zonality, useful properties of 2026 species (preliminary list) of vascular plants belonging to 653 genera and 127 families. In the studied flora, perennial herbaceous plants make up the majority – 1223 species (60.3%). Relatively well represented are annual – 493 (24.3%) and biennial 86 (4.3%) species. Dendroflora MK consists of 225 species (11.1%). The greatest variety of species is characteristic of medium montain belt. В конспекте приведены данные о жизненных формах, типах ареала, высотной поясности, полезных свойствах 2026 видов (предварительный список) сосудистых растений, относящихся к 653 родам и 127 семействам. В исследованной флоре многолетние травянистые растения составляют большинство – 1223 вида (60,3 %). Относительно хорошо представлены также однолетние – 493 (24,3 %) и двулетние 86 (4,3 %) виды. Дендрофлора НК состоит из 225 видов (11,1 %). Наибольшее видовое многообразие характерно для среднего горного пояса. Կոնսպեկտում ներկայացված են 127 ընտանիքների, 653 ցեղերի պատկանող 2026 տեսակների (նախնական ցուցակ) կենսական ձևերի, արեալի տիպերի, բարձունքային գոտիականության, օգտակար հատկանիշների մասին տվյալները: Ուսումնասիրված ֆլորայում գերակշռում են բազմամյա խոտաբույսերը՝ 1223 տեսակ (60,3 %): Համեմատաբար լավ են ներկայացված նաև միամյա՝ 493 (24,3 %) և երկամյա՝ 86 (4,3 %) տեսակները: ԼՂ դենդրոֆլորան ընդգրկում է 225 տեսակ, որը կազմում է ֆլորայի 11,1 %-ը: Ուսումնասիրված տարածքի ֆլորայում առավել բազմազան է միջին լեռնային գոտին:
Keywords: Ботаника