The Activities Of The Great Japanese Armenophile Eiichi Shibusawa - Vardanyan, Anna; Babkenian, Vicken (Քոփի Փրինթ)
Հետազոտության նպատակն է վերհանել 1915 թ ․ հայերի ցեղասպանությունից հետո ճապոնացի գործարար, բարերար Էիչի Շիբուսավայի մարդասիրական օգնության և կամեցողության դրսևորումները հայազգի փախստականների նկատմամբ։ Այս հոդվածի նպատակն է նոր փաստերի շնորհիվ ի հայտ բերել Ճապոնիայում գործող Հայ օգնության հանձնաժողովի գործունեության և Շիբուսավայի կենսագրության չուսումնասիրված դրվագները, ինչպես նաև հայ և ճապոնացի ժողովուրդներին ծանոթացնել ականավոր ճապոնացու հայամետ գործունեությանը։ Մեր հետազոտությունը մեծապես կնպաստի հայ և ճապոնացի բարեկամ ժողովուրդների առավել քան մեկդարյա բարեկամական հարաբերությունների վերարժևորմանը և ամրապնդմանը։
Keywords: Armenian Genocide