ՆՅՈՒԹԵՐԻ ՀԱՄԱՍԵՌՈՒԹՅԱՆ ՀԵՏԱԶՈՏՄԱՆ ԻՆՏԵՐՖԵՐԱՉԱՓԱԿԱՆ ՄԵԹՈԴՆԵՐ - Ա. Հ. Աբոյան; Հ. Ռ. Դրեմյան; Տ. Ն. Սաֆարյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Փորձնականորեն ցույց է տրվել, որ նմուշների միջով, որոնցում նյութի խտությունը բաշխված է անհամասեռ, վերադրվող ռենտգենյան ալիքների նախնական անցման դեպքում այդ ալիքներում առաջանում են ոչ մշտական փուլային տեղաշարժեր, որոնց արդյունքում դիտվող ինտերֆերենցիոն պատկերներն անհետանում են։ Հետազոտելով երկբյուրեղ կրկնակի ինտերֆերաչափում առաջացած շեղման գծերի և եռաբյուրեղ ինտերֆերաչափում առաջացած ճոճանակային շերտերի ցայտունությունը` կարելի է գնահատել նմուշներում նյութի խտության բաշխման համասեռության աստիճանը։
Keywords: Technology