ՏԱՐԲԵՐ ՄԱԿԵՐԵՍՆԵՐ ՈՒՆԵՑՈՂ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ՑՐՄԱՆ ԳՈՐԾՈՂ ՄԱԿԵՐԵՍԻ ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԸ - Վ. Պ. Հերունի (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ռադիոհոլոգրաֆիկ մեթոդի ուղղություններից մեկի` անտենայի պարամետրերի և օբյեկտների ցրման գործող մակերեսի (ՑԳՄ) մոտիկ տիրույթում չափումների զարգացման նպատակով առաջին անգամ փորձ է կատարվել ինքնաթիռի երկու մոդելների վրա` չափելով նրանց ՑԳՄ-ն մոտիկ տիրույթում: Մոդելները ճառագայթվել են դիմացից, տակից, կողքից` կալիմատորային անտենայի միջոցով: Ֆուրյեի ձևափոխությունից հետո կատարվել է ՑԳՄ-ի հաշվարկ երկու մոդելների համար և համեմատվել:
Keywords: Technology