ՄԻՈԷԼԵԿՏՐԻԿ ՊՐՈԹԵԶՆԵՐԻ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒՄԸ - Հ. Հ. Դալլաքյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Մարդու` պրոթեզի օգտագործման հիմնական դժվարություններից մեկը պրոթեզի օգտագործման սկզբնական փուլերն են: Միոէլեկտրիկ պրոթեզների հետ աշխատելիս, այդ դժվարությունները պակասում են: Համակարգը նախատեսված է ԷՄԳ (էլեկտրամիոգրամմային( ազդանշանները գրանցելու և մշակելու համար: ԱՌ (ավտոռեգրեսիվ( մոդելի և նեյրոնային ցանցի կապը կիրառվում է ԷՄԳ ազդանշանի ճանաչման համար:Այնուհետև նեյրոնային ցանցի ելքային ազդանշաններն օգտագործվում են վիրտուալ պրոթեզների կառավարման համար:
Keywords: Technology