ՃԱՌԱԳԱՅԹՆԵՐԻ ԽՏԱՐԱՐՈՎ ՖՈՏՈԷԼԵԿՏՐԱՋԵՐՄԱՅԻՆ ԿԱՅԱՆՔԻ ՆԱԽԱԳԾՈՒՄ, ԳՈՐԾՈՂ ՄՈԴԵԼԻ ՄՇԱԿՈՒՄ ԵՎ ՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄ - Թումանյան, Ա. Ա. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Նախագծվել է հարյուրապատիկ խտացման, բարձր արդյունավետության և տնտեսական մրցունակ ցուցանիշներով համակցված ֆոտոէլեկտրաջերմային կայանք, հետազոտման համար պատրաստվել է գործող մոդել, կատարվել է վերջինիս տեխնիկական բնութագրերի տեսական հաշվարկ, բնական պայմաններում իրականացվել է ֆոտոէլեկտրական և ջերմային բնութագրերի փորձարարական ուսումնասիրություն: Ստացված արդյունքների համաձայն` մշակված մոդելն ապահովում է արեգակնային էներգիայի կերպափոխման 10,5% էլեկտրական և 64 % ջերմային ՕԳԳ-ներ:
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology