ՀԵՄԱՏԻՏԱՅԻՆ ՀԱՆՔԱՔԱՐԵՐԻ ԹՐԾՄԱՆ ԳՈՐԾԸՆԹԱՑԻ ԵՎ ՍԻԼԻԿԱՏԱԱՌԱՋԱՑՄԱՆ ՌԵԱԿՑԻԱՆԵՐԻ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒՄԸ - Ս. Գ. Աղբալյան; Ա. Ա. Ֆրանգուլյան; Տ. Գ. Ափոյան; Ա. Ն. Ղազարյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Դերիվատոգրաֆիական մեթոդով ուսումնասիրվել է հեմատիտային հանքաքարերի թրծման գործընթացը ածխածնի և սոդայի առկայությամբ: Ցույց է տրված, որ սոդայի առավելագույն ազդեցությունը ստացվում է 10%-ի դեպքում, որը նպաստում է վերա¬կանգնման գործընթացի արագացմանը և հնարավորություն է ստեղծում ձերբազատվել տարբեր տեսակի սիլիկատային և այլ միացություններից: Ուսումնասիրվել են նաև սիլիկա¬տաառաջացման ռեակցիաները, որոնք ընթանում են թրծման ժամանակ վերականգնման գործընթացին զուգահեռ:
Keywords: Mining engineering; Metallurgy; Technology