ՌՈՒՏԻԼԻՑ ԱԼՅՈՒՄԻՆԱԹԵՐՄԱՅԻՆ ՎԵՐԱԿԱՆԳՆՄԱՆ ԵՂԱՆԱԿՈՎ ՍՏԱՑՎԱԾ ՏԻՏԱՆԻ ԱԼՅՈՒՄԻՆԻԴՆԵՐԻ ԿԱՌՈՒՑՎԱԾՔԱԳՈՅԱՑՄԱՆ ԳՈՐԾԸՆԹԱՑՆԵՐԻ ՈՒՍՈՒՄՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆԸ` ԿԱԽՎԱԾ ՎԵՐԱԿԱՆԳՆԻՉԻ ՔԱՆԱԿԻՑ - Վ. Հ. Մարտիրոսյան; Ժ. Հ. Ղուկասյան; Ք. Լ. Զաքարյան; Ն. Ն. Հակոբյան; Մ. Լ. Սասունցյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Քննարկվել է ռուտիլից ալյումինաթերմային վերականգնման եղանակով տիտանի ալյումինիդների ստացման գործընթացը և հետազոտվել են ստացված համաձուլվածքների կառուցվածքագոյացման հարցերը` կախված վերականգնիչի քանակից: Ցույց է տրվել, որ վերականգնիչի որոշակի քանակների դեպքում կարելի է ստանալ միաֆազ TiAl կամ TiAl3: Ստացված արդյունքները հաստատագրվել են ռենգենակառուցվածքային, մանրադիտակային և ջերմագրային վերլուծության եղանակներով:
Keywords: Technology