Հավանականային բնույթ ունեցող տեխնոլոգիական գործընթացների արդյունավետության ընդհանրացված մոդելի մասին - Թ. Ա. Նալչաջյան; Հ. Գ. Հակոբյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Քննարկվում են հավանականային գործընթացների ինտեգրալային մոդելները, որոնք, ի տարբերություն սովորական մաթեմատիկական մոդելների, հաշվի են առնում կառավարման պարամետրերի հավանականությունների բաշխման օրենքների իրական տեսքերը: Рассматриваются интегральные модели вероятностных технологических процессов, которые, в отличие от обыкновенных математических моделей, учитывают реально существующие формы законов распределения управляющих параметров. The integral models of the probable processes are discussed, but in comparison with the ordinary mathematical models they take into account the real forms of the distribution of management parameters.
Keywords: Technology