Исследование процесса изнашивания цилиндрической резьбы - С. А. Бабаян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Проведено исследование процесса изнашивания поверхности витков резьбы при многократном свинчивании и отвинчивании соединения, имеющего место в практике нефтедобычи. Получена зависимость распределения усилия по виткам для случая свинчивания под нагрузкой, когда тела болта и гайки сжаты. Իրականացված է պարուրակի գալարների մակերևույթի մաշման գործընթացի հետազոտում միացությունների բազմակի ներպտուտակման և հետպտուտակման դեպքում, որը տեղի է ունենում նավթահանույթի պրակտիկայում: Ստացվել են գալարներով բեռնվածքի բաշխման կախումներ բեռնվածքի տակ ներպտուտակելիս, երբ հեղույսի ու մանեկի իրանները սեղմված են: The article is devoted to the investigation of the wearing process of thread spires surface when multiple screwing and unscrewing of the junction take place in the process of oil extraction. The reserch reveals the dependence of the force distribution on spires for the cases of screwing under loading when the body of the bolt and the nut is compressed.
Keywords: Technology; Mechanical engineering and machinery