Գծային բազմաչափ ավտոմատ կառավարման համակարգերի կոմպենսատորի օպտիմալ պարամետրերի ընտրությունը մուտքային պատահական ազդեցությունների դեպքում - Ա. Ռ. Չիլինգարյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հիմք ընդունելով գծային բազմաչափ ավտոմատ կառավարման համակարգերի (ԲԱԿՀ) ելքային ազդանշանի վիճակագրական ճշտության սկալյար գնահատականը` առաջարկվում է կոմպենսատորի օպտիմալ պարամետրերի ընտրության նոր մոտեցում: На основе скалярной оценки статистической точности выходного сигнала линейных многомерных систем автоматического регулирования (МСАР) предложен новый подход для определения оптимальных параметров компенсатора. A new method of optimal parameter compensator determination based on scalar statistic accuracy estimate of output signal of linear multi-input multi-output (MIMO) feedback control systems is proposed.
Keywords: Technology