Հզորության սպառման արագ գնահատման մեթոդ` RTL կոմպիլյատորների համար - Ա. Ա. Տեր-Գալստյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Առաջարկվում է RTL կոմպիլյատորների միջոցով գեներացվող սխեմաների հզորության սպառման գնահատման արագ մեթոդ, որը հիմնված է այդ սխեմաների կառուցվածքի կանոնավորության վրա: Մեթոդը կիրառվել է արդյունաբերական RTL կոմպիլյատորի վրա և ապահովել է գնահատման բարձր ճշտություն: Գնահատման սխալը կազմել է 15%: Предлагается быстрый метод оценки потребляемой мощности схем, генерируемых RTL компиляторами, который основан на структурной регулярности этих схем. Метод был применен в промышленных RTL компиляторах и обеспечил высокую точность оценки. Погрешность метода составляет 15%. A quick method of consumption power for designs generated by RTL compilers, which estimation is based on structure regualrity of those designs is proposed. It has been applied to an industrial RTL compiler and provided high accuracy of estiamtion. The estimation error is within 15%.
Keywords: Technology