Թվային սխեմաների ճշգրիտ վիճակագրական ժամանակային վերլուծության մեթոդ - Վ. Շ. Մելիքյան; Մարտիրոսյան, Ա. Հ.; Հ. Վ. ՄելիքյաՆ; Տ. Ա. Պետրոսյան; Դ. Ս. Սողոմոնյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Նախագծվող թվային սխեմաների արագագործության գնահատման առավել հանրամատչելի մեթոդը վիճակագրական ժամանակային վերլուծությունն է: Այդպիսի վերլուծության ընթացքում ինտեգրալ սխեմաների պատրաստման տեխնոլոգիական գործընթացների, ինչպես նաև շահագործման ընթացքում շրջակա միջավայրի պարամետրերի հնարավոր շեղումների հաշվի առնումը էապես մեծացնում է ստացվող արդյունքների՝ համապատասխանելիության աստիճանը չափումների հետ: Показано, что наиболее универсальным методом оценки быстродействия проектируемых цифровых схем является статистический временной анализ. Уч¸т возможных отклонений параметров технологических процессов изготовления интегральных схем, а также окружающей среды во время эксплуатации существенно увеличивает степень соответствия получаемых результатов с измерениями. In digital circuit design the statistical timing analysis is a universal method for circuit speed estimation. By considering the process and environmental variations in statistical timing analysis method it is possible to obtain more accurate estimation results, which are closer to measured values. The proposed method does not consider variation distributions of gate delays and signal arrival times.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology