Հելլերի համակարգով կահավորված կոնդենսացիոն էլեկտրակայանի ներկայանային ռեժիմների առանձնահատկությունները - Ա. Ե. Մովսիսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Դասակարգված են Հելլերի համակարգով կահավորված էներգաբլոկների տեխնիկատնտեսական ցուցանիշների բարելավման գոյություն ունեցող մեթոդները: Մշակված է բնական քարշի մեկ ընդհանուր աշտարակում հավաքված երկու տարբեր էներգաբլոկների հովացման համակարգերի փոխազդեցության հաշվարկի ալգորիթմ: Cистематизированы существующие методы улучшения технико-экономических показателей энергоблоков, оборудованных системой Геллера. Разработан алгоритм расчета взаимодействия систем охлаждения двух разных энергоблоков, смонтированных в общей башне естественной тяги. The existed methods of the improving technoeconomical indice equipped with the Heller system are systemized. The algorithm of calculation for interaction cooling systems of two various power units mounted on the general tower of natural draft is elaborated.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology