Метод расчета теплоотдачи в лобовой части поперечно обтекаемых цилиндрических тел - З. А. Минасян; Х. Г. Султанян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ставится задача расчета поля течения в пограничном слое, формируемом в лобовой части поперечно обтекаемых цилиндрических тел, с учетом турбулентности набегающего потока. Преимущества метода расчета в том, что, уменьшая шаг Δφ , можно с большой точностью определить коэффициент теплоотдачи в данной точке контура. Խնդիր է դրված հաշվարկել սահմանային շերտում հոսքի դաշտը, որը ձևավորվում է անաձև մարմինների ճակատային մասում՝ հաշվի առնելով վրավազ հոսքի մրրկայնությունը: Հաշվարկի մեթոդի առավելությունն այն է, որ փոքրացնելով Δϕ քայլը, կարելի է մեծ ճշտությամբ որոշել ջերմափոխանցման գործակիցը կոնտուրի տրված կետում: The problem of flow field design in the boundary layer formed in the front section of horisontal streamlined cylindrical bodies accounting turbulence of coming flow is discussed. The advantages of this calculation method compared with other methods is that minimizing Δϕ step it is possible to design with greater accuracy the coefficient of convective heat transfer in the given point of the contour.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology