Математическая модель допустимого установившегося режима электроэнергетической системы и ее реализация - В. С. Хачатрян; Н. Р. Бадалян; С. Э. Григорян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Предлагается новая “Y-Z” математическая модель допустимого установившегося режима электроэнергетической системы (ЭЭС), когда независимые станционные узлы одновременно могут быть типа PQ и P-U, и ее реализация методом первого порядка Ньютона. Առաջարկվում է էլեկտրաէներգետիկական համակարգի թույլատրելի կայունացված ռեժիմի հաշվման նոր Y-Z մաթեմատիկական մոդել, երբ անկախ կայանային հանգույցները միաժամանակ կարող են հանդես գալ ինչպես P-Q, այնպես էլ P-U տեսքերի և վերջինիս իրացումը Նյուտոնի առաջին կարգի մեթոդով: A new Y-Z mathematical model of admissible steady-state system condition of electric power system (EPS) when independent stationary units can at the same time be of P-Q an P-U type is proposed. It is realized by the method of the girt order.
Keywords: Technology; Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering