Մոլիբդենի և ռենիումի սուլֆիդների էլեկտրաքիմիական տարրալուծման գործընթացի ուսումնասիրումը - Ա. Գ. Մինասյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրված են մոլիբդենային խտանյութի էլեկտրաքիմիական տարրալուծման օրինաչափությունները: Ցույց է տրված սուլֆիդային միներալների շերտային քայքայումը և մոլիբդենի ու ռենիումի օքսիդացումը մոլիբդատ և ռենիումատ իոնների գոյացմամբ: Исследованы закономерности электрохимического выщелачивания молибденового концентрата. Показано послойное разложение сульфидных минералов и окисление Mo и Re с образованием молибдат- и ренат- ионов. The electrochemical leaching process of molybdenum concentrate has been investigated. The character of sulphide minerals decomposition to form molybdat and rhenat ions is shown.
Keywords: Technology