Տարբեր եղանակներով ջերմամշակված մեքենամասերի ֆիզիկամեխանիկական պարամետրերի վիճակագրական հետազոտումը - Հ. Մ. Ֆահրադյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Աշխատանքի նպատակն է` միջին ածխածնային պողպատներից պատրաստված և տարբեր եղանակներով ջերմամշակված մեքենամասերի աշխատանքային մակերևույթների միկրոկառուցվածքի ֆիզիկամեխանիկական վիճակը բնութագրող պարամետրերի, դրանց քանակական գնահատականների բաշխման օրենքների բացահայտումը և միմյանց նկատմամբ փոխադարձ կապերի ուսումնասիրումը: Цель работы – исследование параметров, xарактеризующиx физико-меxаническое состояние микроструктуры рабочиx поверxностей деталей, изготовленныx из средниx углеродистыx сталей и обработанныx в разныx режимаx термообработки, иx взаимныx связей и выявление законов распределения иx количественныx оценок. The purpose of this work is to study parameters, characterizing physicomechanical condition of the microstructure of operations detail surface made from medium carbonic steels and processed in different rate of thermal processing, their interconnections and revealing of distributions laws of their quantitative estimations.
Keywords: Technology