Численный анализ ценностей и чувствительностей стадий последовательной химической реакции - А. А. Хачоян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
На примере простой последовательной реакции проведено сравнение двух методов численного анализа кинетических моделей многостадийных химических реакций – анализа чувствительностей и ценностей. Рассмотрены возможности обоих методов при определении кинетической значимости отдельных стадий реакционного механизма. Պարզ հաջորդական ռեակցիայի օրինակով իրականացված է կինետիկական մոդելի թվային վերլուծության երկու մեթոդների` զգայունությունների վերլուծության և արժեքավորման մեթոդների համեմատություն: Դիտարկված են ռեակցիոն մեխանիզմի առանձին փուլերի կինետիկական արժեքավորությունների որոշման երկու մեթոդների հնարավորությունները: Two method comparison of numerical analysis of kinetic models in chemical reactions is given on the example of simple consecutive reaction, i.e. analysis of sensitivities and value analysis. The possibility of each method for determining the kinetic significance of individual steps of reaction mechanism is considered.
Keywords: Technology