Բաստենիտ դասի ասբեստազերծ շփական արգելակային ներդիրների կիրառումը մարդատար ավտոմեքենաներում - Ն. Գ. Մելիքսեթյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Կատարվում է PL21209M-Peugeot, PL20137M-Paykan,Telda-Paykan և Բաստենիտ-3 մակնիշների նյութերից պատրաստված շփական արգելակային ներդիրների շփագիտական հատկությունների համեմատական վերլուծություն: Ցույց է տրվում,որ Բաստենիտ-3 մակնիշի նյութն ունի բարձր աշխատունակություն և առաջարկվում է այն կիրառել Paykan, Pride, Peugeot և Mazda մարդատար ավտոմեքենաների սկավառակակոճղավոր արգելակների շփական ներդիրների պատրաստման համար: Произведен сравнительный анализ трибологических свойств фрикционных тормозных накладок, изготовленных из материалов марок PL21209M-Peugeot, PL20137M-Paykan, Telda-Paykan и Бастенит-3. Показано, что материал Бастенит-3 имеет высокую работоспособность. Предлагается его использовать для изготовления фрикционных накладок дисковых колодочных тормозов легковых автомобилей марок Paykan, Pride, Peugeot и Mazda. A comparative analysis of friction node’s with tribological characteristics made of PL21209M-Peugeot, PL20137M-Paykan, Telda-Paykan and Bastenit materials is carried out. It is shown that Bastenit-3 has a higher serviceability. It is suggested to manufacture disk brakes’ nodes of cars Paykan, Pride, Peugeot and Mazda.
Keywords: Technology