Sensory Integration, Description Features - Avetisyan, Mariana (ՀՀ ԳԱԱ)
The article describes the problem of "sensory integration", the need to study it, the peculiarities of its manifestation. Sensory integration is the regulation of emotions, which must then be applied in some way. Emotions give us information about the physical state of the world around us and the body. Every second, sensory information reaches our brain through five senses, the corresponding receptors. The vestibular system's work is very important, too; it helps a person perceive his own body in space. By integration we mean the organization of something. To integrate means to assemble or organize different parts into one whole. When something is integrated, its various parts work in an organized way as a whole. The central nervous system and brain is designed to be able to organize a myriad of sensory information into a complete system [1]. Հոդվածում նկարագրված է «զգայական ինտեգրման» խնդիրը, դրա ուսումնասիրման անհրաժեշտությունը, դրսևորման առանձնահատկությունները։ Զգայական ինտեգրացիան հույզերի կարգավորումն է, որն այնուհետ պետք է ինչ-որ կերպ արտահայտվի: Զգացմունքները, զգայարանները տեղեկատվություն են տալիս մեզ շրջապատող աշխարհի և մարմնի ֆիզիկական վիճակի մասին: Ամեն վայրկյան զգայական տեղեկատվությունը մեր ուղեղ է հասնում հինգ զգայարանների՝ համապատասխան ընկալիչների միջոցով: Շատ կարևոր է նաև հենաշարժողկան համակարգի աշխատանքը. այն օգնում է մարդուն ընկալել սեփական մարմինը տարածության մեջ: Ինտեգրում ասելով հասկանում ենք ինչ-որ բանի կազմակերպում։ Ինտեգրել` նշանակում է տարբեր մասեր հավաքել կամ կազմակերպել մեկ ամբողջության մեջ: Երբ ինչ-որ բան ինտեգրված է, դրա տարբեր մասերը գործում են կազմակերպված ձևով` որպես ամբողջություն: Կենտրոնական նյարդային համակարգը և ուղեղը նախագծված են այնպես, որ կարողանան կազմակերպել անհամար զգայական տեղեկատվություն ամբողջական համակարգի մեջ [1]: В статье описывается проблема «сенсорной интеграции», необходимость ее изучения, особенности ее проявления. Сенсорная интеграция — это регуляция эмоций, которую затем необходимо каким-то образом применить. Эмоции дают нам информацию о физическом состоянии окружающего мира и тела. Каждую секунду сенсорная информация поступает в наш мозг через пять органов чувств, соответствующих рецепторам. Работа вестибулярного аппарата тоже очень важна, она помогает человеку воспринимать собственное тело в пространстве. Под интеграцией мы подразумеваем организацию чего-либо. Интегрировать означает собирать или организовывать различные части в одно целое. Когда что-то интегрировано, его различные части работают организованно как единое целое. Центральная нервная система и мозг устроены так, чтобы иметь возможность организовать множество сенсорной информации в целостную систему [1].
Keywords: Social and Humanitarian Sciences