Խիստ ճեղքավորված լեռնային ապարների կայունության գնահատումը - Ա. Մ. Զաքարյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Բերված են բարդ լեռնաերկրաբանական պայմաններում ապարների կայունության գնահատման եղանակներ և դրանց վրա ազդող գործոնները: Մշակված է փորվածքների և նրանց առաստաղում զարգացող փլուզումների չափերի կոռելայցիոն կապը: Приведены методы оценки и факторы, влияющие на устойчивость горных пород в сложных горно-геологических условиях. Разработана корреляционная связь между размерами выработок и развивающихся вывалов в их сводовой части. Methods of evaluation and aspects affecting the rocks stability in complex mininggeological conditions are presented. The correlation dependence between the store dimension and developed inrushes at their arch part is designed.
Keywords: Mining engineering; Metallurgy; Technology