Ընդունիչ հանգույցում համահարթեցման սխեմայի գծայնության կարգաբերման համակարգ - Գրիգորյան, Մ. Տ. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Ներկայացված է տեղեկատվության հաջորդական փոխանցման մուտք-ելք հանգույցների ընդունիչ բաղադրիչում տեղակայված երկկասկադ ասինքրոն գծային համահարթեցման սխեմայի գծայնության կարգաբերման համակարգի կառուցման մեթոդ։ Ներդրվել է մուտքային լարման ընդհանուր բաղադրիչով կառավարվող համակարգ, որը լուծելով դիֆերենցիալ ճյուղերի հոսանքների հավասարաչափ փոփոխման հարցը՝ թույլ է տալիս էապես մեծացնել համակարգի գծայնությունը, ինչը հանգեցնում է սխեմայի ելքային աշխատանքային տիրույթի մեծացմանը։ Փորձնական արդյունքները վկայում են, որ առաջարկված մեթոդի կիրառման դեպքում ուժեղացման գործակցի շուրջ 6% փոքրացման հաշվին համակարգի գծայնությունը մեծանում է ~35%-ով։ линейного эквалайзера, расположенной в приемнике высокоскоростной системы передачи данных. Это позволяет значительно повысить линейность системы, что приводит к увеличению выходного рабочего диапазона схемы. Введена система, управляемая синфазным напряжением входного сигнала, которая решает проблему равномерного изменения токов в дифференциальных парах. Результаты моделирования показывают, что в худшем случае предложенный метод увеличивает линейность системы на 35% за счет снижения коэффициента усиления на 6%. The improvement of linearity of the two-stage continuous time linear equalizer circuit located in the receiver of the high speed SER-DES data transmission system is presented. It allows to significantly increase the linearity of the system, which leads to an increase in the output working range of the circuit. A system controlled by a common mode of the input voltage has been introduced, which solves the problem of evenly changing currents in differential pairs. Simulation results show that in the worst case the proposed method increases the linearity of the system by 35% due to the reduction of the amplification coefficient by 6%.
Keywords: Միկրոէլեկտրոնիկա