The Minimization Method Of The Thermal Drift Influence On Analog Integrated Circuits - Kostanyan, H. T. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
The existing offset cancellation methods are based on digital-to-converters (DAC) and the calibration paths. During thermal drift the parameters of transistors in calibration path change, which increase the offset of the system. The proposed offset cancellation method includes current DAC which is directly connected to the output of the system. The absence of the calibration path makes the circuit more stable during temperature drifts without voltage-current-voltage conversion. The offset variation of the circuit during thermal drift is reduced 19 times (1.42 mV). The circuit occupies 43.2 % less area as in the current DAC, only transistors have been used instead of the resistor-transistor structure of voltage DAC. Power consumption increases 7 % as the branch of the current DAC is always on. Շեղման լարման նվազեցման գոյություն ունեցող մեթոդները հիմնված են թվաանալոգային ձևափոխիչների (ԹԱՁ) և կարգաբերման ուղու վրա։ Ջերմային դրեյֆի ժամանակ կարգաբերման ուղու տրանզիստորների պարամետրերը փոխվում են, ինչը մեծացնում է համակարգի շեղման լարումը։ Շեղման լարման նվազեցման առաջարկված մեթոդը ներառում է հոսանքի ԹԱՁ, որն ուղղակիորեն միացված է համակարգի ելքին։ Կարգաբերման ուղու բացակայությունը շղթան ավելի կայուն է դարձնում ջերմաստիճանի շեղումների նկատմամբ՝ առանց լարում-հոսանք-լարում փոխակերպման։ Ջերմային դրեյֆի ժամանակ շեղման լարման փոփոխությունը կրճատվել է 19 անգամ (1,42 մՎ): Սխեման զբաղեցնում է 43,2%-ով ավելի քիչ մակերես, քանի որ հոսանքի ԹԱՁ-ն օգտագործում է միայն տրանզիստորներ՝ լարման ԹԱՁ-ի ռեզիստոր-տրանզիստորային կառուցվածքի փոխարեն: Հզորության սպառումն ավելացել է 7%-ով՝ հոսանքի ԹԱՁ-ի միշտ միացված ճյուղի պատճառով: Существующие методы минимизации смещения напряжения основаны на цифроаналоговых преобразователях (ЦАП) и пути калибровки. При тепловом дрейфе параметры транзисторов на пути калибровки изменяются, что увеличивает смещение системы. Предлагаемый метод компенсации смещения включает ЦАП тока, который напрямую подключен к выходу системы. Отсутствие калибровочного тракта делает схему более устойчивой при температурных дрейфах без преобразования напряжение-ток-напряжение. Изменение смещения схемы при тепловом дрейфе уменьшено в 19 раз (1,42 мВ). Схема занимает на 43,2% меньше площади, так как в ЦАП тока использованы только транзисторы вместо резисторно-транзисторной структуры ЦАП напряжения. Энергопотребление увеличивается на 7% из-за всегда включенной ветки ЦАП тока.
Keywords: Microelectronics