Բեսելի զտիչի կիրառմամբ լազերային հեռաչափի ֆոտոուժեղարարի բնութագրերի լավացումը - Եզակյան, Ն. Դ.; Մարտիրոսյան, Ս. Գ. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Ուսումնասիրվել են գոյություն ունեցող լազերային հեռաչափերը, և կատարվել է համեմատական վերլուծություն: Բնութագրերի հետագա բարելավման համար ընտրվել է Uni-t ընկերության լազերային հեռաչափի գործող հանգույցը: Դուրս են բերվել հիմնական հանգույցներում էլեկտրական ազդանշանի տեսքերը: Առաջարկվել է ընդունիչ հանգույցում ավելացնել Բեսելի 4-րդ կարգի զտիչ, որի արդյունքում մեծանում են հեռաչափի զգայնությունը, չափման հեռավորությունը և էներգախնայողությունը: Исследованы существующие лазерные дальномеры и проведен их сравнительный анализ. Для дальнейшего улучшения параметров был выбран действующий узел лазерного дальномера фирмы UNI-T. Выделены виды электрических сигналов в основных узлах. Предлагается добавлять в приемных узлах фильтр 4-й степени Бесселя, в результате чего увеличиваются чувствительность, дальность измерения и энергосбережение дальномера. The existing laser distance meters are studied, and a comparative analysis is carried out. For improving the parameters, UNI-T laser distance meter was chosen. Electrical signal types are distinguished in the main nodes. It is recommended to add the Bessel 4-th order filter in the receiving nodes, which increases sensitivity, distance measurement and energy saving of the laser distance meter.
Keywords: Ռադիոէլեկտրոնիկա