Արևի շարժմանը երկու առանցքով հետևող հիբրիդային համակարգի մշակումը - Դռնոյան, Ա.; Վարդանյան, Գ. Պ.; Ավոյան, Ռ. Հ. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Մշակվել է Արևի շարժմանը երկու առանցքով հետևող հիբրիդային համակարգ, որը օրվա ցանկացած պահին ընտրում է սարքի թեքման այն անկյունը, որի դեպքում էլեկտրական էներգիայի արտադրությունը լինում է առավելագույնը։ Հետևող համակարգի համար մշակվել է աշխատանքի ալգորիթմ, կառուցվել է կառավարման համակարգի սկզբունքային սխեման։ Разработана гибридная система слежения за движением Солнца, которая выбирает тот угол наклона системы в любое время суток, где получается наибольшое количество энергии. Разработан алгоритм работы гибридной системы, построена принципиальная схема системы управления․ A hybrid system for tracking the Sun movement is developed which selects the angle of inclination of the system at any time of the day, at which the largest amount of energy is obtained. An algorithm for the operation of the hybrid system is developed, the principle scheme of the control system is constructed.
Keywords: Էներգետիկա