Մետաղապատված ալմաստային հատիկներով կոմպոզիտային նյութերի ստացման տեխնոլոգիայի մշակումը տաք մամլմամբ - Աղբալյան, Ս. Գ.; Օրդյան, Ն. Ա.; Մարտիրոսյան, Ա. Մ.; Աղբալյան, Ա. Ս.; Պողոսյան, Խ. Վ. («Պոլիտեխնիկ» տպ.)
Մշակվել է տիտանով մետաղապատված HSD90 (АС200) մակնիշի ալմաստային հատիկներով և 34%Fe+6%Ni+32%Cu+8%Sn+10%WC+10%Сч18 մակնիշի գորշ թուջի տաշեղի՝ փոշի բաղադրությամբ կապակցանյութով քարամշակման գործիքների պատրաստման նոր տեխնոլոգիա, որը ներառում է կապակցանյութի և տիտանով մետաղապատված HSD90 (АС200) մակնիշի ալմաստային հատիկներով մետաղաալմաստային կոմպոզիտային բովախառնուրդի պատրաստում, սառը մամլում, եռակալում, տաք մամլում և մեխանիկական մշակում գործընթացները։ Ընտրվել և հիմնավորվել են եռակալման և տաք մամլման լավարկված ռեժիմները. եռակալման ջերմաստիճանը՝ 800±200C, պահման տևողությունը՝ 0,75…1,0 ժամ, տաք մամլման ջերմաստիճանը՝ 850±100C, պահման տևողությունը՝ 25…30 րոպե, տեսակարար ճնշումը՝ 80…100 ՄՊա, որոնց դեպքում կոմպոզիտի կարծրությունը կազմում է 60…102 HRB, հարվածային մածուցիկությունը՝ KCU 2…36 կՋ/մ2, խզման ամրությունը՝ 23…160 ՄՊա: Ցույց է տրված, որ կոմպոզիտային նյութն ունի հետերոգեն կառուցվածք. մայրակը ներկայացնում է հիմնականում α (անագի պինդ լուծույթը պղնձում` 13,5% անագի պարունակությամբ) և δ ֆազերի (Cu31Sn8) խառնուրդ, որում հավասարաչափ բաշխված են α-երկաթի և նիկելի պինդ լուծույթները և ինտերմետաղական ֆազերն անագի և պղնձի հետ, իսկ լցանյութերը` գրաֆիտի և վոլֆրամի կարբիդի հատիկները, երևում են առանձին հատիկների տեսքով: Միաժամանակ, գորշ թուջի առկայությունը կոմպոզիտում հանգեցնում է ազատ գրաֆիտի առաջացմանը, որը նպաստում է կոմպոզիտի հակաշփական հատկությունների լավացմանը: Разработана новая технология изготовления алмазных инструментов на связке состава 34% Fe+6% Ni+32% Cu+8% Sn+10% WC+10% Сч18 и с металлизированными титаном алмазными зернами марки HSD90 (АС200), включающая процессы изготовления композиционной шихты, холодное прессование, спекание, горячее прессование и механическую обработку. Выбраны и обоснованы оптимальные режимы спекания и горячего прессования: температура спекания - 800±200C, время выдержки - 0,75…1,0 час; температура горячего прессования - 850±100C, время выдержки - 25…30 мин, удельное давление - 80…100 МПа. В этом случае твердость композита составляет 60…102 HRB, ударная вязкость KCU - 2…36 кДж/м2, прочность на срез - 23…160 МПа. Показано, что композиционный материал имеет гетерогенную структуру: матрица представляет собой в основном смесь α (твердый раствор олова в меди – с 13,5%-ым содержанием олова) и δ фаз (Cu31Sn8), в которой равномерно распределены твердые растворы α железа и никеля, а также интерметаллидные фазы с оловом и медью, а наполнители – зерна графита и карбида вольфрама - видны как отдельные зерна. В то же время присутствие серого чугуна в композите приводит к образованию свободного графита, что способствует улучшению антифрикционных свойств композита. A new technology has been developed for the manufacture of diamond tools with a bond of 34% Fe+6% Ni+32% Cu+8% Sn+10% WC+10% Сч18 and with titanium metallized diamond grains of HSD90 (АС200) grade, including the processes of manufacturing a composite mixture, cold pressing, sintering, hot pressing and machining. Optimal sintering and hot pressing regimes were selected and substantiated: sintering temperature: 800±200C, holding time: 0,75...1,0 hour, hot pressing temperature: 850±100C, holding time: 25...30 minutes, specific pressure: 80...100 MPa, in this case the hardness of the composite is 60...102 HRB, impact strength KCU 2...36 kJ/m2, shear strength is 23...160 MPa. It is shown that the composite material has a heterogeneous structure: the matrix is mainly a mixture of α (hard alloy of tin in copper - with a 13,5% tin content) and δ phases (Cu31Sn8), in which solid solutions of α iron and nickel, as well as intermetallic phases with tin and copper, and fillers - grains of graphite and tungsten carbide, are seen as separate grains. At the same time, the presence of gray cast iron in the composite leads to the formation of free graphite, which improves the antifriction properties of the composite․
Keywords: Նյութագիտություն