Решение проблемы неоднородности разряда в озонаторах 245 с барьерным разрядом путем изменения поверхности катода - Р. Г. Геворкян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
При работе озонаторов врачи, применяющие озон, сталкиваются с многочисленными техническими проблемами, которые в основном связаны с неоднородностью разряда. Приведено решение проблемы неоднородности разряда в озонаторах путем нанесения регулярных микрорельефов на поверхность катода, что обеспечивает прирост выхода озона на 30...35%, равномерный износ электрода и удлинение его срока службы. Բժշկական նպատակներով օգտագործվող օզոնատորներն ունեն մի շարք թերություններ, որոնց մեծամասնությունը պայմանավորված է պարպման անհամասեռությամբ: Սույն աշխատանքում առաջարկվում է օզոնատորների անհամասեռ պարպման խնդրի լուծումը կաթոդի մակերևույթին ռեգուլյար միկրոռելիեֆներ ստեղծելու միջոցով, ինչն ապահովում է ելքում օզոնի խտության 30-35% աճ, էլեկտրոդների հավասարաչափ մաշում և աշխատանքային ռեսուրսի ծառայության տևողության երկարացում: Working with ozonizers the physicians using ozone face numerous technical problems mainly connected with discharge heterogeneity. Discharge heterogeneity problem solving in ozonizers by putting regular microreliefs on cathode surface providing ozone output for 30...35%, uniform electrode wear and prolonging its durability is given.
Keywords: Technology