Modelling system reliability of fault-tolerant systems with the semi-markov state space approach - R. Paichuk (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Fault-tolerant systems can be analyzed by Markov state space approach but for more sophisticated and large systems, there should be some other means to estimate the system parameters. Here we extend the Bounding Theorem, we use it in software developements of ultrareliable computer systems to Fire & Gas systems which is a new approach in their safety parameter calculations. Խափանումների նկատմամբ դիմացկուն համակարգերը կարող են վերլուծվել Մարկովյան վիճակների տարածության օգտագործմամբ, սակայն, երբ համակարգերը բավականաչափ բարդ են, անհրաժեշտ է օգտագործել այլ եղանակներ` վերջիններիս պարամետրերը հաշվարկելու նպատակով: Հավանականությունների տեսության կենտրոնական սահմանային թեորեմի հիման վրա մշակված մոտեցումը, որը [4] աշխատանքում օգտագործվել է գերբարձր հուսալիությամբ օժտված քոմփյութերային համակարգերի ծրագրային ապահովումների մշակման ժամանակ, ներկա աշխատանքում տարածվում է հակահրդեհային հուսալիության պարամետրերի գնահատման բնագավառի վրա: Толерантные относительно отказов системы могут быть исследованы на основе применения полумарковских пространств состояний. Однако в случаях, когда системы достаточно сложны, необходимо воспользоваться другими методами с целью вычисления параметров таких систем. Подход, разработанный на основе центральной предельной теоремы теории вероятностей и примененный в [4] при разработке программного обеспечения компьютерных систем, в настоящей работе распространяется на область оценивания параметров надежности противопожарных систем.
Keywords: Technology