Применение металлодиэлектрических волноводов в антенных измерениях диапазона коротких миллиметровых волн - В. Г. Аветисян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассматриваются вопросы применения полых металлодиэлектрических сверхразмерных волноводов и элементов на их основе в линии передачи сигнала диапазона коротких миллиметровых волн (КММВ) и входных узлах аппаратуры при измерениях амплитудно – фазового распределения ближнего поля антенн диапазона КММВ. Քննարկվում է սնամեջ մետաղամեկուսիչ գերչափ ալիքատարների և դրանց վրա հիմնված տարրերի կիրառումը կարճ միլիմետրանոց ալիքների տիրույթի ազդանշանի փոխանցման գծում և ապարատուրայի մուտքային հանգույցներում, որոնք օգտագործվում են կարճ միլիմետրանոց ալիքների տիրույթի անտենաների մոտակա դաշտի ամպլիտուդա-փուլային բաշխվածության չափումներում: Problems of hollow metal-dielectric superdimensional waveguides and elements on their basis in short millimeter waveband transmission line and in input units of the apparatus for measuring near-field amplitude-phase distribution of short millimeter waveband antennas are discussed.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology