Алгоритм построения оптимального режима ведения теплообменного процесса - С. Н. Манукян; А. В. Татевосян; Н. В. Микаелян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Предложены варианты постановки задачи оптимизации теплообменного процесса и дан алгоритм их решения. Работа теплообменного аппарата представлена в виде многоступенчатого процесса, для которого предложена целевая функция. Рассмотрены управляющие воздействия и дана модель каждой ступени процесса. Առաջարկված են ջերմափոխանակման պրոցեսի լավարկման խնդրի առաջադրման տարբերակները և դրանց լուծման ալգորիթմները: Ջերմափոխանակման ապարատի աշխատանքը ներկայացված է բազմաստիճան պրոցեսի ձևով, որի համար առաջարկվում է նպատակային ֆունկցիա: Դիտարկված են կառավարման փոխազդեցությունները և տրված է ջերմանցման պրոցեսի յուրաքանչուր աստիճանի մոդելը: Task statement variants of optimizing heat exchange process are proposed and the algorithm of their solution is given. Heat exchange device operation is submitted as multistage process for which criterion function is proposed. Managing influences are considered and the model of each step of process is given.
Keywords: Technology