Исследование обувных материалов на растяжение - З. А. Минасян; Э. Э. Маилян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследовано поведение обувных материалов на одноосное растяжение на устройстве ТИРАТЕСТ 2200/2300. Построены диаграммы растяжения обувных материалов в системе координат “относительное удлинение – растягивающее усилие”. Данные по деформациям растяжения обувных материалов являются одними из главных показателей их применимости для изготовления обуви. Հետազոտված է կոշիկի նյութերի վարքը միառանցք ձգման դեպքում «Տիրատեստ» 2200/2300 սարքի վրա: Կառուցված են կոշիկի նյութերի ձգման դիագրամները «հարաբերական երկարացում - ձգող ճիգ» կոորդինատական համակարգում: Կոշիկի նյութերի ձգման դեֆորմացիայի տվյալները կոշիկի արտադրությունում դրանց կիրառելիության գլխավոր ցուցանիշներից են: The behaviour of the shoe material for one-axis stretching is studied on the apparatus TIRATEST 2200/2300. The diagrams of the shoe material stretching are built in the system of coordinates “relative lengthening-stretching power". The data for the deformation of the shoe material strengthening are the main indices of their employment for shoe-making.
Keywords: Technology