Определение амплитуды колебания уровня свободной поверхности воды в водонапорной колонне - Э. П. Ащиянц (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Разработана методика расчёта амплитуды колебания горизонта свободной поверхности воды в водонапорной колонне при установке диафрагмы у её основания. Մշակված է ջրաճնշումային սյունում ջրի ազատ մակերևույթի հորիզոնի տատանման ամպլիտուդի հաշվարկային մեթոդիկան, սյունի հիմքում դիաֆրագմայի տեղադրման դեպքում: Free water surface horison oscillation amplitude calculation technique in a water head column while setting up the diaphragm at its base is developed.
Keywords: Technology; Hydraulic engineering; Ocean engineering