Շենքերի արևային պասիվ ջեռուցման էներգետիկական արդյունավետության գնահատման մեթոդ - Լ. Ա. Խաչատրյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ներկայացվում են արևային պասիվ ջեռուցման էներգետիկական արդյունավետության որոշման հաշվարկային մեթոդ և վերջինիս օգնությամբ կառուցված գրաֆիկներ, որոնք բացահայտում են գոյություն ունեցող պասիվ ջեռուցմամբ կառույցների անկատարությունը, էներգետիկական անբավարար արդյունավետությունը, ինչպես նաև բացահայտում են այդ կոնստրուկցիաների բարելավման ուղիները: Изложен расчетный метод и построены с его помощью графики для определения энергетической эффективности, подтверждающие несовершенство и недостаточно высокую энергетическую эффективность существующих конструкций солнечного пассивного отопления и выявляющие пути их улучшения. At present solar passive heating technologies for buildings are in use in different countries. The main feature of these constructions is the installation of large glazing on south oriented surfaces of houses. There are some methods for calculating and designing this kind of heating, but they don’t reflect the energy efficiency and conditions of solar passive heating optimization. A method and diagrams are proposed proving low efficiency of existing constructions and discovering new ways for their perfection.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology