Палиноморфология некоторых представителей рода Gladiolus L. (Iridaceae) флоры Армении - Мурадян, А. Г.; Айрапетян, А. М. (Հայաստանի ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Палиноморфологическое исследование ряда представителей родa Gladiolus L. (Iridaceae) флоры Армении на уровне светового (СМ) и сканирующего электронного (СЭМ) микроскопов позволило выявить некоторую обособленность вида G. tenuis как по общим размерам пыльцы, так и по количеству шипиков и перфораций на единицу площади поверхности пыльцевого зерна. Հայաստանի ֆլորայի Gladiolus L. (Iridaceae) ցեղի մի շարք ներկայացուցիչների պալինոմորֆոլոգիական ուսումնասիրությունը լուսային (ԼՄ) և սկաներային էլեկտրոնային (ՍԷՄ) մանրադիտակներով թույլ տվեց բացահայտել G. tenuis տեսակի ինչպես ծաղկափոշու ընդհանուր չափերի, այնպես էլ ծաղկափոշու միավոր մակերեսի վրա փշիկների և ծակոտիների քանակի որոշ առանձնացածությունը։ Palynomorphological investigation of some representatives of the genus Gladiolus L. (Iridaceae) of the flora of Armenia using light (LM) and scanning electron (SEM) microscopes revealed some isolation of the species G. tenuis both in terms of the total size of pollen and in number of spines and perforations per unit area of the pollen grain surface.
Keywords: Биология