Исследование влияния галармина на показатели периферической крови мышей при инфекции метициллин-резистентным штаммом Staphylococcus aureus (MRSA) - Матевосян, М. Б.; Дургарян, А. А. (Հայաստանի ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Было исследовано влияние галармина на гемотологические и серологические параметры крови зараженных МRSA мышей. Под влиянием галармина происходит перераспределение форменных элементов крови, изменение абсолютного количества лейкоцитов и тромбоцитов, а также коррелированное с дозой увеличение процентного содержания лимфоцитов. Обобщенные данные свидетельствуют о комплексном и неспецифичном влиянии галармина на иммунологические параметры крови зараженных животных. Հետազոտվել է գալարմինի ազդեցությունը MRSA-ով վարակված մկների ծայրամասային արյան սերոլոգիական պարամետրերի վրա: Գալարմինի ազդեցության հետևանքով նկատվել են արյան բջիջների վերաբաշխում, լեյկոցիտների և թրոմբոցիտների բացարձակ թվի փոփոխություն, ինչպես նաև դոզայի հետ փոխկապակցված լիմֆոցիտների տոկոսային աճ: Ընդհանրացված տվյալները ցույց են տալիս գալարմինի կոմպլեքսային և ոչ սպեցիֆիկ ազդեցությունը վարակված կենդանիների արյան իմունոլոգիական պարամետրերի վրա: The influence of Galarmin on hemotological and serological parameters of peripheral blood of infected mice was studied. Under the influence of the Galarmin, a redistribution of blood cells, a change in the absolute number of leukocytes and platelets, as well as a dose-related increase in the percentage of lymphocytes were observed. The summaryzed data show the complex and non-specific effect of Galarmin on the immunological parameters of the blood of infected animals.
Keywords: Биология