Խավրծիլի աճեցման հնարավորությունը բացօթյա հիդրոպոնիկայում և հողում - Թադևոսյան, Ա. Հ.; Բաղդասարյան, Վ. Գ.; Ստեփանյան, Բ. Թ.; Մայրապետյան, Ս. Խ. (Հայաստանի ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Առաջին անգամ ուսումնասիրվել են խավրծիլի մշակման հնարավորությունն ու արդյունավետությունը բացօթյա հիդրոպոնիկայի և հողային պայմաններում: Պարզվել է, որ խավրծիլի աճեցումը Արարատյան դաշտի անհող պայմաններում հնարավոր է, այն արդյունավետ է և հեռանկարային: Հաստատվել է, որ թե՛ հիդրոպոնիկայում և թե՛ հողում հնարավոր է կատարել խավրծիլի 7 բերքահավաք: Впервые изучены возможность и эффективность выращивания ревеня в условиях открытой гидропоники и почвы. Выяснилось, что выращивание ревеня в беспочвенных условиях Араратской долины возможно, эффективно и перспективно. Установлено, что и в гидропонике, и на почве возможно 7 сборов урожая ревеня. For the first time the cultivation possibility and efficiency of rhubarb was investigated in the outdoor hydroponics and soil conditions. It was found that growing of rhubarb in soilless conditions is possible, effective and prospective. There is a possibility of 7 harvests of rhubarb both in hydroponics and soil.
Keywords: Կենսաբանություն; Բժշկագիտություն; Կենսատեխնոլոգիա; Բուսաբանություն; Կենդանաբանություն; Ֆիզիոլոգիա; Մանրէաբանություն; Կենսաքիմիա; Կենսաֆիզիկա; Գենետիկա