Факторы, влияющие на биоразложение пластиков бактериями Pseudomonas - Багиян, В. А.; Kазанчян, Н. Л.; Киносян, М. А. (Հայաստանի ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Статья посвящена обзору исследований способности бактерий рода Pseudomonas разлагать и метаболизировать различные синтетические полимеры, а также факторам, которые способствуют или препятствуют процессу биодеградации. Հոդվածը հետազոտությունների ակնարկ է` նվիրված Pseudomonas ցեղի բակտերիաների ունակությանը` քայքայելու և մետաբոլիզացնելու սինթետիկ պոլիմերները, ինչպես նաև կենսաքայքայման գործընթացը խթանող կամ խոչընդոտող գործոններին: The article is devoted to a review of studies on the ability of Pseudomonas species to degrade and metabolize various synthetic plastic polymers, as well as factors that promote or hinder the biodegradation process.
Keywords: Биология