Օպտիկական փոխանջատման երևույթը օպտիկական մանրաթելային հաղորդակցության համակարգերում - Գ. Շ. Շմավոնյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել է ոչ հավասարաչափ բազմակի քվանտային հորեր ունեցող կիսահաղորդչային օպտիկական ուժեղարարում օպտիկական փոխանջատումը։ Առաջին անգամ փորձնականորեն ցույց է տրվել, որ ոչ հավասարաչափ բազմակի քվանտային հորեր ունեցող լայնաշերտ կիսահաղորդչային օպտիկական ուժեղարարում 1550 նմ և 1300 նմ տիրույթների միջև տեղի է ունենում օպտիկական փոխանջատում։ Փոխանջատման կառավարումը հնարավոր է կիսահաղորդչային օպտիկական ուժեղարարի ակտիվ շերտի քվանտային կառուցվածքի ոչ հավասարաչափ բազմակի քվանտային հորերի միջև լիցքակիրների վերաբաշխմամբ։ An optical switching in semiconductor optical amplifiers with non-identical multiple quantum wells is investigated. The switch of wavelength between 1550 nm and 1300 nm bands is experimentally discovered for the first time in semiconductor optical amplifiers. The control of switching is possible due to carrier redistribution among non-identical multiple quantum wells of the active layer of the semiconductor optical amplifier.
Keywords: Technology