Ալյումինային համաձուլվածքներից պատրաստված փայլաթիթեղների վերաբյուրեղացման գործընթացը - Ալայան, Ա. Ա.; Ա. Ս. Գասպարյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել է 8011 մակնիշի դեֆորմացված ալյումինային համաձուլվածքից պատրաստված փայլաթիթեղի կառուցվածքագոյացման և հատկությունների փոփոխության գործընթացը` տարբեր ռեժիմներով վերաբյուրեղացման ընթացքում: Գիտականորեն հիմնավորված են նման հետազոտությունների արդիականությունն ու անհրաժեշտությունը: Կատարվել է քանակական մետաղագրական և ռենտգենակառուցվածքային անալիզներ, ինչպես նաև որոշված են փայլաթիթեղի` վերաբյուրեղացման աստիճանից կախված հատկությունները: The problems of structure formation and foil deformation change from aluminium alloy 8011 during recrystallization at different conditions are studied. The urgency and necessity of these investigations to compilate scientifically grounded technology are shown. Quantitative metallographic and X-ray analyses as well as properties of a foil depending on an extent of recrystallization are used.
Keywords: Technology; Chemical technology