Մետաղափոշու դիսպերսության և մաքրության ազդեցությունը ՋՄՄ կիրառմամբ կոնստրուկցիոն ամրության բարձրացման արդյունավետության վրա - Ս. Գ. Մամյան; Ա. Վ. Անդրիասյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Սահմանված է, որ եռակալված նախապատրաստվածքների բարձր ջերմաստիճանային ջերմամեխանիկական մշակման ժամանակ ամրացման էֆեկտը խիստ կախված է սկզբնափոշու մաքրությունից և դիսպերսությունից: Դիսպերսության մեծացման հաշվին (նույնիսկ միայն արտաքին շերտում) կարելի է արդյունաբերական մաքրության ПЖ1М փոշուց պատրաստված պողպատի հատկությունները մոտեցնել գերմաքուր պողպատի հատկություններին: Установлено, что при высокотемпературной термомеханической обработке спеченных заготовок эффект упрочнения зависит от чистоты и дисперсности исходных порошков. За счет увеличения дисперсности в наружном слое деталей, изготовленных из порошков промышленной чистоты ПЖ1М, их свойства приближаются к свойствам сверхчистых сталей. It has been shown that during high temperature thermo-mechanical treatment of sintered bars the hardening phenomenon depends on cleanness and dispensability of initial powders. Due to increasing the dispensability in the external layer of the product made from powders of industrial cleans ÏÆ1Ì, approach the properties of ultra-pure steels.
Keywords: Technology; Chemical technology